server hizmetlerimiz

1991'den bu yana tecrübelerimiz ile sizlerin talebi doğrultusunda sisteminizin ihtiyacını belirliyor ve server hizmetlerinde baştan sona destek sağlıyoruz.

server hizmetlerimizde nasıl çözümler sunarız

-KURULUM VE YAPILANDIRMA HİZMETLERİ
-SANALLAŞTIRMA
-NETWORK YAPISI OLUŞTURMA VE GÜVENLİK
-DANIŞMANLIK


-LİSANLAMA
-SUNUCU VERİ DEPOLAMA
-BAKIM ANLAŞMASI
-TEKNİK DESTEK

HİZMET POLİTİKAMIZ

Her gün gelişen ve büyüyen bilişim sektöründe , sizlerin ihtiyaçlarını karşılamak için bütün gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Sizlerin gücüne güç katacak ekonomik çözümler geliştiriyor ve sunduğumuz çözümlerde en güncel , en profesyonel ürünler ile sizleri yarı yolda bırakmayacak yapılar oluşturuyoruz. 

ürün ve hizmet desteğimiz

Bilişim sektöründeki 30 yıllık tecrübemiz ve öngörümüz ile ihtiyaçlarınız karşılayabilecek en güvenilir markalar ile çalışıyoruz. Hizmetlerimizin her daim arkasındayız..!

ürün ve hizmet desteğimiz

Bilişim sektöründeki 30 yıllık tecrübemiz ve öngörümüz ile ihtiyaçlarınız karşılayabilecek en güvenilir markalar ile çalışıyoruz. Hizmetlerimizin her daim arkasındayız..!

Sisteminizi inceleyelim

Kullanmakta olduğunuz sisteminizin performansını ve güvenliğini analiz edelim. Ya da sizlerin ihtiyacını karşılayabilecek olan yapılar tasarlayalım.

Zaman kaybetmeyin..!

Sunucu Nedir?

Teknik olarak ele alındığında sunucu; verilerin, bilgisayar ağları üzerinden kullanıcıların erişimine açık olarak barındırıldıkları bilgisayar sistemlerine verilen isim. Daha basit bir ifadeyle sunucu, kullanıcının verilere online olarak ulaşabilmesini sağlayan, bu verileri onların kullanımına sunan sistemlerdir.

Sunucu denilince genellikle akla ilk olarak bir donanım bileşeni gelir ama bir sunucu sadece fiziksel bir cihazdan oluşmaz. Bu cihazlar, bir sunucu olarak çalışabilmeleri için özel yazılımlara ihtiyaç duyarlar. Bu yazılımlar da sunucu cihazlarının içerdikleri verileri, kullanım amacına en uygun şekilde sunabilmelerini sağlar. Örneğin bir oyun sunucusu ile bir e-posta sunucusunda bulunan temel yazılımlar benzerlik gösterse de, kullanım amacını doğru şekilde yerine getirmesini sağlayan farklı ve özel yazılımlara sahiptirler ve bu amaca göre optimize edilmişlerdir.

Bir sunucunun en önemli özelliği veri akışını güvenli, kesintisiz ve istikrarlı bir performans ile sağlayabilmesidir. Bu yüzden her sunucu donanımsal olarak gelişmiş özelliklere sahiptir ve çoğu zaman ek donanımlar ile güçlendirilir. Örneğin olası bir enerji sorununa karşı kesintisiz güç kaynağı yapısı, durmadan çalışan makinelerin aşırı ısınmasına karşı özel soğutma yapıları, verilerin yüksek hızda ve hatasız bir şekilde istemcilere aktarılabilmesi veya gerektiğinde yedeklenebilmesi için özel kablolar, büyük sunucu sistemlerinin önemli ek birimleri arasında sayılabilir.

Sanallaştırma (virtualization)

Misafir olarak isimlendirilen birden fazla işletim sisteminin aynı fiziksel ekipman kaynaklarını (resources) paylaşarak çalışmasını ifade eder.

Sanallaştırma sistemleri kullanıcı ile donanım arasında mantıksal bir katman oluşturarak kullanıcının doğrudan fiziksel sistem kaynaklarına erişmesini engeller. Bu katman kullanıcı taleplerini alarak uygun bir şekilde donanıma ileten, sanallaştırmanın çekirdeği olarak adlandırılan Hypervisor veya VMM (Virtual Machine Monitor) olarak adlandırılan mantıksal bir katmandır.

Network

Ağ, iki veya daha fazla bilgisayarın kablolu ya da kablosuz iletişim araçları üzerinden yazılım ve donanım bileşenleri ile birlikte bağlanarak meydana getirilen sistem olarak tanımlanabilir. Örneğin İnternet, dünya üzerindeki bilgisayar ağlarının birbirleri ile bağlanması sonucu ortaya çıkmış olan, herhangi bir sınırlaması ve yöneticisi olmayan uluslararası bir bilgisayar ve bilgi iletişim ağıdır. Ağ üzerinden yazılım ve donanım paylaşımı yaparak verimliliği ve üretkenliği artırabilirsiniz. Örneğin ağ üzerinden yazıcınızı paylaşarak aynı yazıcıyı birden fazla bilgisayarın kullanmasını sağlayabilirsiniz.

Ağ Güvenliği

ğ güvenliği, bir bilgisayar ağına ve ağ erişilebilir kaynaklara yetkisiz erişimi, yanlış kullanımı, değiştirmeyi veya reddedilmeyi önlemek ve izlemek için benimsenen politika ve uygulamalardan oluşur. Ağ güvenliği, ağ yöneticisi tarafından kontrol edilen bir ağdaki verilere erişim yetkisini içerir